Stadsappartement

Voor dit stadsappartement heb ik de meubelindeling en styling aangepakt. In de hal, woonkamer en slaapkamer is 1 type behang in drie verschillende kleuren toegepast voor meer eenheid. Met een groen accent in de slaapkamer, een bruin in de woonkamer en een okergeel accent in de keuken. In de keuken staat een nieuwe eettafel met okergele fauteuils. Een rail met spots licht het werkblad in de keuken en de hal nu beter uit. Boven de eettafel hangt een prachtige nieuwe lamp. De woonkamer kreeg een nieuwe salontafel en accessoires. Ook het terras werd voorzien van meubilair en planten. Een TV-kast in de woonkamer en nieuwe raambekleding staan nog op de planning. 

Hieronder toon ik naast de moodboards van de concepten, ook verschillende deelplannen, zoals materiaal- en meubelplannen. Ik heb niet voor iedere ruimte dezelfde deelplannen gemaakt. Voor een ‘compleet’ interieurplan maak ik normaliter een concept, kleur- en materiaalplan, verlichtingsplan, meubelplan en een 2D en 3D (per ruimte).

Stadsappartement-2
Moodboard keuken

Het moodboard voor de keuken bestaat uit een look & feel die een warme, intieme sfeer in de hal bij binnenkomst weergeeft en een wat lichtere sfeer in de keuken. Deze laatste wordt verrijkt met zwarte, grijze en goudkleurige accenten.

Stadsappartement Materiaalplan keuken
Kleur & Materiaal keuken

Het kleuren- en materiaalplan voor de keuken bestaat uit een donkergrijze stenen vloer, witte geverfde wanden, okergele stoffen stoelen en wand met behang, aluminium kleurige spots en afzuigkap, alsmede lichtgrijze houten jaloeziën.

Stadsappartement Moodboard woonkamer
Moodboard woonkamer

De look & feel van de woonkamer, het concept, bestaat uit een warm en natuurlijk beeld. Een rustige basis met veel naturel kleuren en natuurlijke materialen, aangevuld met diverse groene en subtiele kleuraccenten. De rustige basis maakt dat er eenvoudig een ander sfeerbeeld neergezet kan worden door het gebruik van bijvoorbeeld andere accessoires.

Stadsappartement Meubelplan WK
Meubelplan woonkamer

De woonkamer is voornamelijk ingericht met meubels van Flexform en een donkerbruine leren Moroso Bloomy fauteuil. De hoekbank Groundpiece heeft een leren armstuk en de Nonnamaria fauteuil een bijpassende poef. Een salon- en bijzettafel completeren de zitgroep. Op de wand met vergrijsd bruin Elitis Natives/Movida behang is een wengé houten TV-kast gepland. De tafellamp is van Brokis (Muffin)

Stadsappartement Materiaalplan slaapkamer
Materiaalplan slaapkamer

Het materiaalplan bestaat uit: vergrijsd groen behang, donkerbruin laminaat en donkerbruine houten jaloeziëen, een leren stoel en diverse stofsoorten bestaande uit: een beige velours sprei met linnen sierkussens (Zara Home) op een bed van zilvergrijze stof en een katoensatijnen dekbedovertrek (slangenprint) van Essenza Home

Stadsappartement Meubelplan
Meubelplan slaapkamer

Het meubelplan voor de slaapkamer bestaat uit een bed met opslagruimte van Made.com (Hayllar), een leren stoel van Moroso (Bloomy), een donkerbruine IKEA kledingkast met schuifdeuren en bruinzwart buro onder de raampartij. De verlichting is van de Ikea Nymane serie: plafondspots (wit) en vloerlamp (zwart).

Stadsappartement behang Elitis
Hal

De wand in de hal is behangen met Elitis (Natives / Movida). Om de hal sfeervoller te maken en de keuken meer (werk)licht te geven is gekozen voor een hangende rail met dimbare alu spots van Flos (Light Light)

Stadsappartement keuken
Eethoek

Om de ronde IKEA eettafel staan vier okergele fauteuils van  Flexform (Pat). Erboven hangt de sfeervolle Brokis (‘knot’) lamp met bruin gerookt glas en bronzen accent (via Swartsenborgh Exclusieve Interieurs).

Stadsappartement woonkamer
Vloer woonkamer

De Flexform salontafel staat op een Limited Edition Palomino vloerkleed. De lichte eiken parketvloer voegt de nodige warmte toe in de woonkamer waar de wanden hoofdzakelijk wit zijn. 

Accessoires
Accessoires

De natuurlijke accessoires van RAW Interiors te Breda staan op een tray van wit marmer. Het groeperen van accessoires op een tray zorgt ervoor dat er een mooi en rustig beeld ontstaat.

Stadsappartement behang Elitis
Behang

Eén wand in de woonkamer is behangen met het vergrijsde bruine behang van Elitis (Natives/Movida). Op deze wand is t.z.t. een maatwerk TV-kast gepland in wengé kleur, die ook ruimte biedt aan accessoires en boeken.

Sierkussens
Sierkussens

Een aantal groene kussens van verschillende groene stoffen (RAW Interiors) sieren de beige Flexform Groundpiece hoekbank (stof Todi). Voeg niet te veel kussens toe, zodat plaatsnemen op de bank een uitdaging wordt. Het mag praktisch blijven, dus zoek balans!

Made.com Hayllar bed
Slaapkamer

Net als in de woonkamer en hal is er één wand in de slaapkamer met hetzelfde Elitis behang (Natives/Movida) behangen. Dit keer in een vergrijsde groene kleur. De lamp is van IKEA (Nymane). Het bed met opbergruimte van Made.com (Hayllar) .

IMG_6949
Terras

Het terras op de 1e verdieping heeft donkere grijze aluminium loungestoelen met voetenbank en salie groene bloempotten van Elho. De beige zonwering is (brood)nodig, aangezien het zonneterras op het westen ligt.