Interior Design

Home again

Van huis naar thuis. Dát is wat ik bereik met interieurontwerpen en styling. Uw ruimte zo optimaal mogelijk inrichten met de sfeer die u voor ogen heeft. En dat is persoonlijk. U bepaalt wat u wel en niet mooi, fijn en goed vindt. En dat vertaal ik naar een persoonlijk interieurplan waar u zich bij thuis voelt.  

Mijn kracht ligt in het eigen maken van uw stijl en dit naadloos vertalen naar een passend ontwerp. Met mijn marketingachtergrond kruip ik in de huid van de klant. U staat steeds centraal. Daarbij streef ik er naar om die vertaalslag in één keer te maken. Geen onverwachte verrassingen waar u niet op zit te wachten. Maar wél met mijn persoonlijke touch en ‘handtekening’. 

Ook kan ik u helpen met de invulling en uitvoering van het interieurplan. Van de aanschaf van bijvoorbeeld raamdecoratie of meubels tot bijvoorbeeld een shoppinglist. Ik ontzorg u graag!

Interieurontwerpen

Via interieurontwerpen analyseer ik de architectonische aspecten van de ruimte om deze optimaal in te kunnen richten. 

Ik maak al naar gelang uw wensen: een plattegrond (2D), een perspectief (3D), een doorsnede cq. een aanzicht van uw ruimte(n), zoals: woonkamer, (woon)keuken, slaapkamer, badkamer. Natuurlijk kan dit ook bedrijfsmatig zijn, zoals voor een kantoor- of horeca-ruimte. Ook daar wilt u zich immers thuis voelen!

Iedere fase in het ontwerp wordt met u besproken: van voorlopig ontwerp (VO) naar definitief ontwerp (DO). Ik zorg wél voor een verrassend interieurontwerp, waarbij u níet voor onverwachte verrassingen komt te staan die u niet voor ogen had. Daarbij werk ik op basis van ‘NO cure, NO pay’ en loopt u geen risico!

Zie hieronder ook de toelichting van het ‘Stappenplan’.

Styling

Styling is het creëren van sfeer in een interieur. 

Om een optimale sfeer te bereiken doe ik voorstellen voor het gebruik van bijvoorbeeld kleuren, materialen, dessins en accessoires. 

Ook richt ik ruimtes in en maakt ik daarbij gebruik van (bestaande) producten en materialen, zoals: meubels, verlichting, wand- en vloerafwerking. 

Daarbij maak ik optimale en verrassende ruimtelijke indelingen door rekening te houden met maatvoering en compositie. Functionaliteit staat bij mij voorop.

Niet alleen uw ogen laat ik ’thuiskomen’. Al uw zintuigen komen aan bod. Ik zal ervoor zorgen dat ze verrast worden!

Sinds 2017 ben ik lid van de Beroepsvereniging Nederlandse Stylisten (BNS Crisp).

Stappenplan

Ik werk met een stappenplan om het proces voor u zo transparant mogelijk te maken:

1. Kennismaking / Intake (GO / NO GO)
2. Programma van wensen
3. Plattegrond 2D / Perspectief 3D
4. Kleuren / Materialen
5. Meubels / Verlichting
6. Offerte / Inventarisatie
7. Realisatie

U bepaalt of u een compleet interieuradvies wilt of dat u bijvoorbeeld alleen een kleuren-, materialen-, meubel-, en/of verlichtingsplan wenst.

Na oplevering van het interieurplan kan ik offertes voor u opvragen bij de verschillende leveranciers die uw plan kunnen realiseren (stap 6). Ik ontzorg u namelijk graag!

Maatwerk

Op basis van hele specifieke wensen kunt u ook afspraken met mij maken.  

Het kan namelijk zo zijn dat ik u adviseer om uw ruimte te laten verbeteren door bijvoorbeeld het verplaatsen van een deur of het verwijderen van een muur, zodat de ruimte nog functioneler, ruimtelijker en aantrekkelijker wordt.

Ik kan u dan helpen bij het vinden van leveranciers (schilders, aannemers, architecten, keuken- en badkamer leveranciers, etc.) die net als ik volgens de hoogste maatstaven werken. 

Ook kan ik met u shoppen voor bijvoorbeeld meubels en verlichting. Of ik stel voor u een shoppinglijst op en u gaat zelf op pad. Uiteraard kan ik u vertellen welke winkels en leveranciers te bezoeken. 

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ik maak een kostenplaatje met planning en zorg voor een goede projectbegeleiding. Ontzorgen en helpen zit in mijn DNA.