Dertiger jaren appartement

Een gezin (met 1 kind) heeft een 30-er jaren appartement op de statige Van Alkemadelaan in Den Haag gekocht, dichtbij het strand. Het ligt op de begane grond en heeft aan de voor- en achterzijde een ruime tuin. Het appartement is gerenoveerd en verbouwd tot een hedendaagse woning. Een kleine slaapkamer is opgeofferd voor een grotere badkamer. Ook de keuken is verplaatst naar de achterzijde van de woonkamer. Zo is een aparte werk- en logeerkamer gecreëerd (zie 2D). Alle gezinsleden wensten een modern, strak, licht, fris en ook warm en gezellig thuis. Dat heb ik uitgewerkt in een passend interieuradvies waar ze heel blij mee zijn! 

CONCEPT DEF 3 is harmony
Concept

De wens is een modern, licht, strak en gezellig ’thuis’, dichtbij het Haagse strand. De zee, het strand, de wind en de natuurlijke materialen vormden dan ook de ingrediënten voor het concept. Evenals de kook- en wijnhobby van het stel en fluffy materiaal voor de zoon des huizes!

Materiaalplan II DEF Crista, Clifton & Shae
Materiaalplan

De materialisatie bestaat uit natuurlijke, contrastrijke materialen. Een PVC houtlook vloer, een fluffy vloerkleed, semi-transparante linnen(look) gordijnen, accessoires van glas en goudkleur, zwart staal voor contrast en hout voor de warmte (vloer, kasten, tafels). 

Kleurenplan TD Cristina, Clifton & Shae
Kleurenplan

De Flexa kleur van het jaar 2020 ‘Tranquil Dawn’ past perfect bij de sfeer van het concept. Hier is voor het kleurpallet ‘Home for meaning’ gekozen. Het zijn kleuren die op heel veel manieren gecombineerd kunnen worden.

Kleurtoepassing

Het kleurpallet ‘Home for meaning’ van Flexa bevat én contrast- én subtiele frisse kleuren, waaronder de basiskleur Tranquil Dawn. De kleuren worden per ruimte anders toegepast. Zie de beschrijving in de afbeelding.

Meubelplan II DEF Crista, Clifton & Shae
Meubelplan

Het meubelplan gaat ook uit van het materiaalplan. Houten designstoelen (Vitra en H. Wegner) worden afgewisseld met (zwart) stalen bijzettafels. Een stoffen grijze bank met verschillende (fluffy) sierkussens en woonplaid, zorgt voor warmte. Naast design is er ruimte voor een (Ikea) poef waar de zoon heerlijk op kan gamen. Kortom: een gevarieerde mix van modern meubilair

Verlichtingsplan

Ook in het verlichtingsplan zie je de materialenmix terug. Lampen van hout, (zwart) metaal en aluminium. In verschillende kleuren en met verschillende uitstraling. Van ‘scandi’ look tot aan strak modern. Van design lampen (Secto Design, Artemide, Santa y Cole) tot merkloze lampen van de veiling. Ik hou daar van!  

2D cristina clifton shae
2D

De 2D is de ingekleurde plattegrond van het appartement. Het geeft een idee van de indeling en de look & feel. Opvallend detail: er is gekozen voor een lichte houtlook PVC vloer die in de slaapkamers in de lengte en in de woonkamer en hal in visgraat is gelegd. 

2D
Plattegrond

De oorspronkelijke plattegrond met 3 slaapkamers, 1 aparte keukenruimte en grote woonkamer. De keuken heeft plaats gemaakt voor een logeer- en werkkamer. In de woonkamer is aan de achterzijde ruimte gemaakt voor de keuken.