FREEWERKT personal krachttraining studio

Frederieke Kolkman van FREEWERKT personal krachttraining te Rotterdam, wilde een nieuwe vestiging openen in Rotterdam Blijdorp en gunde mij deze leuke opdracht. Ze wist al heel goed wat ze wilde voor haar nieuwe studio en had zelfs al een 2D en 3D ontwerp in Floorplanner gemaakt. Zo had ik een vliegende start om haar 30-jaren ‘boutique’ studio met haar te mogen gaan inrichten! 

FreeWerkt Concept
Concept

Het concept is gebaseerd op de wens voor een modern, strak, licht, warm en uitnodigend interieur voor de boutique krachtsport studio in Blijdorp. Hout voor de warme touch en veel planten voor een gezellige sfeer en gezonde lucht waren een must. Deze mix is terug te zien. De expressieve kleurige huisstijl met paars als hoofdkleur vormt de basis. Licht en ruimtelijkheid was daarbij een voorwaarde om fijn te kunnen krachtsporten in een compacte ruimte waar personal training en small group training centraal staan.

FREEWerkt studio kleurenplan
Kleurenplan

De lievelingskleur van Frederieke is paars. Deze kleur komt dan ook prominent terug in haar huisstijl, naast de accentkleuren hardblauw, knaloranje, grasgroen en zwart. De korte en lange achterwanden en nis zijn daarom paars geverfd. De rest is helder wit geschilderd om het ook licht te houden. De voordeur is mat zwart en zorgt voor contrast, net als de grasgroene kunstgras vloer in de hal en langs de randen van de rubbervloer in de studio onder de houten bankjes. De krachtsport attributen in huisstijl kleuren fleuren de rest op.

FREEWerkt studio materiaalplan
Materiaalplan

De combinatie van materialen zorgt voor een praktisch, hygiënisch en warm geheel. Op de studiovloer ligt een antracietkleurige rubberen sportvloer. In de keuken ligt een antracietgrijs kortpolig tapijt. Op de vloer en achterwand in de hal, waar een garderobe met zitje is gecreëerd, ligt knalgroen kunstgras! Lichte houten ‘radiator’ bankjes met cognac kleurige leren stoelkussens zorgen voor warmte en zitplekken. Planten in sisal plantenhangers voor de grote ramen in de studio en planten in sisal plantmanden op de keukenkastjes zorgen voor een natuurlijke touch, gezonde lucht, kleur en ‘leven’. Paarse handdoeken in het zwart/wit betegelde toilet maken het ‘af’.

FREEWerkt studio Verlichtingsplan
Verlichtingsplan

Het verlichtingsplan bestaat uit een combinatie van verschillende IKEA lampen. De basisverlichting in de studio bestaat uit grote ronde witte plafondlampen met zwart geaccentueerde randen (IKEA Nymane). Voor de basis- én sfeerverlichting in de keuken hebben we een handgemaakte bamboe hanglamp (IKEA Sinnerlig) opgehangen waar t gefilterde licht prachtig doorheen schijnt. Twee witte (IKEA Nymane) spots zijn gebruikt om de opvallende wand met tekst van de studio bij de ingang te accentueren. De  spots zijn ook gebruikt voor het toilet (1 spot) en de hal (3 spots) waar men zich om kan kleden.

FREEWerkt studio meubelplan
Meubelplan

Om meer warmte toe te voegen in de studio is er gebruik gemaakt van houten banken die om de radiatoren geplaatst zijn met daarop ronde cognac leren stoelkussens. In de hal is een garderobe gemaakt met een houten kledingrek en een houten bankje op het knalgroene kunstgras. De sisal plantenhangers in de studio en sisal plantenbakken in de keuken zorgen voor herhaling van dezelfde kleur van het hout en geven een natuurlijke uitstraling.

FREEWerkt floorplanner 2D
Plattegrond

Hierboven de plattegrond van het dertiger jaren hoekpand aan de met grote en hoge bomen omringde ‘groene’ Statenweg te Blijdorp Rotterdam, waar de studio is gelegen. De studio ligt op een hoek met ingang op de hoek (zie plattegrond linksonder) waardoor je direct de studio instapt en er achterin de ruimte een open verbinding is met de keuken. Naast de keuken is een toilet en in de hal is een garderobe met zitje waar je je kunt omkleden. In de studio staan 2 grote palen vlak voor de nis en is tevens een berging en een kast.

FreeWerkt studio 2D
2D

De gehele ruimte is compact, ca 60m2 voor alleen de studio. De apparaten zijn op een efficiënte manier geplaatst voor de benodigde bewegingsruimte van de krachtsporters. Daarbij is er in de studio aan de zijkanten ‘in de ramen’ ruimte voor de houten zitbanken met stoelkussens, die om de radiatoren heen geïnstalleerd zijn. Bovenstaande indeling geeft een goed beeld weer van de opzet in de studio, met daarnaast de hal met garderobe, alsmede de keuken en het toilet.

FreeWerkt Frederieke Kolkman paarse muur
"Kom in je kracht, kom in actie!"

De boutique studio is opvallend geaccentueerd door de expressieve paarse huisstijlkleur op de achterwanden. Frederieke is er blij mee! De krachtige kleur zegt alles over haar persoonlijkheid, haar werk en krachtige aanpak. Volg haar eens op instagram!

FREE Werkt hangplanten
Planten

Voor de aankleding, toevoeging van kleur, ‘leven’ en een gezonder binnenklimaat zijn er voor alle ramen hangplanten opgehangen. Ook in de keuken bovenop de keukenkasten en her & der in de studio staan er planten, waar Frederieke zo aan hecht.