FREEWERKT personal krachttraining studio

Frederieke Kolkman van FREEWERKT personal krachttraining te Rotterdam, wilde een nieuwe vestiging openen in Rotterdam Blijdorp. Ze werkte met mij samen op de marketing & communicatie afdeling van Reed Business Opleidingen in Zwijndrecht en gunde mij deze leuke opdracht. Ze wist al heel goed wat ze wilde voor haar nieuwe studio en had zelfs al een 2D en 3D ontwerp in Floorplanner gemaakt. Zo had ik een vliegende start om haar 30-jaren ‘boutique’ studio met haar te mogen gaan inrichten! 

FREEWerkt studio kleurenplan
Concept

Het concept is gebaseerd op de wens voor een modern, strak, licht en toch warm en uitnodigend interieur voor de krachtsport studio in Blijdorp. Hout voor de warme touch en veel planten voor een gezellige en gezonde sfeer waren een must. Deze mix is terug te zien, waarbij de kleurige huisstijl de basis vormt en ruimtelijkheid een voorwaarde is om te kunnen fitnessen.

FREEWerkt studio kleurenplan
Kleurenplan

De lievelingskleur van Frederieke is paars. Deze kleur komt dan ook prominent terug in haar huisstijl, naast de accentkleuren hardblauw, knaloranje, grasgroen en zwart. De studio achterwand, rechter zijwand en nis zijn dan ook paars geverfd. De rest is helder wit gebleven om het licht te houden. De voordeur is mat zwart geschilderd en zorgt voor contrast, net als de grasgroene kunstgras vloer in de hal. 

Verlichtingsplan FREEWerkt
Materiaalplan

De combinatie van diverse materialen zorgt voor een praktisch, hygiënisch en toch warm geheel. Op de studiovloer ligt een rubberen antracietkleurige sportvloer. In de keuken ligt een antraciet grijs kortpolig tapijt. Op de vloer en achterwand in de hal, waar een garderobe met zitje is gecreëerd, kun je je omkleden op het knalgroene kunstgras! Lichte houten ‘radiator’ bankjes met cognac kleurige leren stoelkussens zorgen voor zitplekken in de studio. Planten in sisal plantenhangers voor de twee grootste ramen in de studio en grote planten in sisal plantmanden op de keukenkastjes zorgen voor leven, kleur en een gezonde, natuurlijke touch. Paarse handdoeken maken een statement in het zwart/wit betegelde toilet.

Verlichtingsplan FREEWerkt
Verlichtingsplan

Het verlichtingsplan bestaat uit een combinatie van verschillende IKEA lampen. De basisverlichting in de studio bestaat uit grote ronde witte plafondlampen met zwart geaccentueerde randen (IKEA Nymane). Voor de basis- én sfeerverlichting in de keuken hebben we een handgemaakte bamboe hanglamp (IKEA Sinnerlig) opgehangen waar t licht prachtig doorheen schijnt. Twee witte (IKEA Nymane) spots zijn gebruikt om de wand van de studio bij de ingang te accentueren. De  spots zijn ook gebruikt voor het toilet (1 spot) en de hal (3 spots) waar men zich om kan kleden.

FREEWerkt floorplanner 2D
2D

…..

FREEWerkt floorplanner 2D
Plattegrond

Hierboven is de plattegrond te zien van het dertiger jaren hoekpand aan de met grote en hoge bomen omringde ‘groene’ Statenweg te Blijdorp Rotterdam, waar de studio is gelegen. De ingang ligt op de hoek, in de plattegrond linksonder, waardoor je direct in de studio stapt en er achterin de ruimte een open verbinding is met de keuken. Naast de keuken ligt het toilet en is er in de hal een garderobe met zitje waar je je om kunt kleden. In de studio staan 2 grote palen vlak voor de nis. In de studio is tevens een berging en een kast.