Industriële loft

Voor een ondernemers echtpaar werkzaam in de horeca, heb ik een stoere industriële loft in Amsterdam ingericht. In de grote en hoge open ruimte met 5 gietijzeren kolommen kwam een ruime ouderslaapkamer aangrenzend aan de badkamer, 2 kinderkamers met bergruimte (eronder!), een grote woonkeuken met werkruimte, een woonkamer en een extra toilet en ruime garderobe met berging. Een stoere maar warme inrichting is het resultaat door materialen te gebruiken als beton (vloer), ‘brick’ (wand), koper (keukenblok), leer (stoelen en bank), hout (tafels) en wol (vloerkleden, poefjes).   

Industriele loft
Moodboard

Het moodboard van het concept geeft een sfeerbeeld weer van een stoere industriële loft. Deze look en feel is het uitgangspunt voor het gehele interieurontwerp en de styling. Het zegt iets over de toegepaste vormen, kleuren en materialen, zover dat in beeld te vatten is.

Loft materialisatie
Materialisatie

Qua materialen wisselen harde en zachte materialen elkaar: hout om warmte toe te voegen (tafels) op de koude betonnen vloer. Een groot grof wollen vloerkleed bij de lederen zitgroep in de woonkamer. Een stoere bakstenen muur achterin de loft zorgt voor variatie naast witte gestucte muren. Het koperen keukenblok is de absolute eyecatcher!

Plattegrond loft
Plattegrond / 2D

De ruime loft is zo ingedeeld dat er optimaal gebruik is gemaakt van het licht. De zitgroep is op het zuid/westen en de keuken is op het noord/oosten gepositioneerd i.v.m de avond- en ochtendzon. Twee kinderkamers links en een werkkamer en toilet rechtsonder in de hoeken. De badkamer is rechtsboven de ouderslaapkamer gepositioneerd en niet zichtbaar op de 2D.

Perspectief loft
Perspectief / 3D

De perspectieftekening of 3D toont een beeld van een deel van de ruimte bezien vanuit de deur naar het terras. De monumentale gietijzeren kolommen zijn nu goed zichtbaar. Deze markeren de centrale logistieke ruimte tussen alle vertrekken in. Achterin is de keuken en een van de twee kinderslaapkamers te zien. Ook is de markante bakstenen muur te zien. 

Doorsnede A loft
Doorsnede A

Deze doorsnede toont een zicht op (v.l.n.r.) de toilet, werkkamer, de keuken en een van de twee kinderslaapkamers. Vooral de enorme raampartijen maken deze loft zo aantrekkelijk.

Doorsnede B loft
Doorsnede B

Deze doorsnede toont een zicht op (v.l.n.r.) een kinderslaapkamer, de zitgroep, de ouderslaapkamer en de ontvangsthal. De raampartijen geven de gehele loft op de zuid/west kant veel licht.

Materialenplan loft
Materialenplan

Het materialenplan bestaat uit diverse harde en zachte materialen: beton (vloer), bakstenen (1 muur), gietijzer (kolommen), koper (keukenblok), dierenhuiden (poefjes), leer (stoelen en bank) en staal (binnenramen en -deuren).

Kleurenplan loft
Kleurenplan

Het kleurenplan bestaat uit een eenvoudige basis van zwart, grijs en wit. De zogenaamde koele kleuren. De warme kleuren betreffen allerlei bruin tinten van hout (tafels), leer (zitgroep) en koper (keukenblok).

Meubelplan loft
Meubelplan

Het meubelplan bestaat uit een ruim keukenblok van koper, een stoere leren zitgroep en (eetkamer- en bureau-)stoelen, houten (eet)tafels en bureau’s, fluffy poefjes van dierenhuiden, een extra large ronde spiegel in de ontvangsthal, aluminium jalouziëen voor de ramen en stalen binnendeuren en ramen.

LOFT verlichtingsplan
Verlichtingsplan

Dit plan bestaat uit gevarieerde basis-, accent- en sfeerverlichting. De basisverlichting betreft een designlamp van Moooi (Dear Ingo), betonnen armaturen voor wanden en plafonds en verschillende dimbare (rail)spots van Flos (Light Light). De sfeerverlichting bestaat uit de Brokis Balloon (woonkamer), de Iittala (Leimu) tafellamp (bureau) en de ETH Family (kinderkamers).