Begane grond nieuwbouw woning

Een jong gezin met twee dochters heeft een nieuwbouw woning in Diemen gekocht (Plantage De Sniep). Voor de begane grond heb ik een compleet interieuradvies gegeven. Uitgangspunt is dat het huis een thuis wordt met als centrale plek de eetkamer waar men aan de eettafel samen gezellige dingen doet, zoals spelletjes met de kinderen. Verder wilde het gezin organische ronde vormen en kleur in het ontwerp en advies terugzien. Het contrast tussen ronde en rechte vormen en divers materiaalgebruik is waar ik voor koos. En dat viel in de smaak!    

DEF Concept Hanny & Niels_ by the water
Concept

Het concept is gebaseerd op de wens voor een modern, strak en warm organisch gevormd kleurrijk interieur. Deze contrasterende mix is terug te zien in het concept, waarbij tevens stilte, ruimte en detail terug te vinden zijn. 

DEF Kleuren MB Hanny & Niels
Kleurenplan

Het gezin koos voor warme kleuren die ik bij NCS aantrof in de colour trends van 2019. Ik combineerde kleuren uit de vier trends: #02 faith, #03 neighbour en #04 shine. De trend #01 water gebruikte ik niet, ook al heet het concept ‘by the water’!

DEF Meubelen Moodboard Hanny & Niels
Meubelplan

Een mix van materialen is terug te zien in het meubelplan. Een warme basis in een wandmeubel van donker (wengé) hout gecombineerd met stoffen en leren meubels in rechte en ronde vormen. Aangevuld met uitgesproken kleuraccenten. Zwart staal en (goudkleurige) metalen zorgen voor de ‘finishing touch’.

Verlichting V2 MB Hanny & Niels
Verlichtingsplan

Het verlichtingsplan bestaat tevens uit een combinatie van verschillende materialen waarbij een subtiel goudkleurig detail aanwezig is. Contrastrijke zwarte moderne spots worden gecombineerd met ronde bolle lampen met marmer (ikea) en glas (made.com).

DEF Materiaal MB Hanny & Niels
Materiaalplan

Een divers palet aan materialen zorgt voor een contrastrijk geheel: stoffen meubelen en (semi transparante) gordijnen, accessoires van glas in diverse kleuren, velours sierkussens en poefjes, suède cq. leer voor een grote poef naast de bank, marmer in sfeerverlichting, wengé-kleurig hout voor wandkast en eettafel, een keramische houtlook vloer met vloerverwarming en houten pannelling in de hal.  

Materialisatie Hanny & Niels DEF
Materialisatie

Deze materialisatie is een tastbare vorm van de materialen die geadviseerd zijn: metalen (lampen en bijzettafels), glas (accessoires en verlichting), (kunst)leer (poef en stoelen), stof (bank, stoelen, gordijnen), hout (wandkast, vloer), verf en behang (hal en woonkamer) en velours (sierkussens). De wanden zijn gestuct.

2D DEF Hanny & Niels
2D

De 2D geeft de indeling en look & feel weer. Een keramische lichte houtlook vloer (met vloerverwarming), een wengé kleurige wandkast met ingebouwde openhaard, een okergele wand in de hal, een warme groene wand achter de wandkast, een ruime houten eettafel, comfortabele stoffen banken en velours poefjes voor de kinderen. Het ronde vloerkleed verbindt de zitgroep.  

plattegrond
Plattegrond

Dit is de originele plattegrond van de begane grond van de gezinswoning die onderdeel is van de nieuwbouwwijk Plantage De Sniep te Diemen. De open keuken zorgt voor verbinding met de tuin gerichte woonkamer die op het zuid-westen licht. De voorzijde van de woning ligt aan het water.

Hal mosterdgeel NCS
Kleur hal

De gele kleur op de wand in de hal is van NCS. Het is onderdeel van de colour trends 2019, de trend #03 ‘neighbour’ en betreft kleurnummer NCS S 2040-Y10R.
Neighbour bestaat uit krachtige, donkere tinten geïnspireerd op de creatie van nieuwe communities waar we samen eenheid vinden als een moderne stam. Passend bij een nieuwbouwwijk waar bewoners met elkaar een nieuwe buurt vormen!
Ik heb voor de mosterdgele kleur gekozen, voor een warme en zonnige entree van het huis. Passend in het concept en kleurenplan is ook gekozen voor zwarte accenten (lamp, spiegel, kapstok).

Woonkamer NCS groen
Kleur woonkamer

De groene kleur op de wand in de woonkamer is van NCS en komt uit dezelfde trend lijn van 2019, namelijk trend #3 ‘neighbour’. Het betreft kleurnummer NCS S 5020-G70Y.
Neighbour bestaat uit krachtige, donkere tinten geïnspireerd op de creatie van nieuwe communities waar we samen eenheid vinden als een moderne stam.
Ik heb voor de warme groene kleur gekozen om de woonkamer met de tuin te verbinden, wat een wens van de klant was. Passend in het concept en kleurenplan.