Moeiteloos jezelf zijn thuis

Moeiteloos jezelf zijn thuis

Vorige maand schreef ik over geduld. Hoe een interieur stapsgewijs opgebouwd kan worden. Dat je eerst gaat leven in je huis en dan pas gaat beslissen wat je (nieuwe) huis nodig heeft. Ik hou van deze aanpak. Het past goed bij mij. Zo leef ik mijn leven.

Dat is hoe ik te werk ben gegaan sinds 2017 toen ik mijn stadsappartement kocht. En ja, ik ben tijdens dit project ook wel eens ongeduldig. Zo heb ik de financiële middelen niet (meer) om verder te gaan met mijn interieur. Mijn geduld wordt nu écht getest!

Terug naar de essentie dus. Kan ik moeiteloos mezelf zijn thuis? Heb ik de basics op orde? Kan ik leven en lekker mezelf zijn in mijn eigen huis? Ja, gelukkig kan ik zeker. Ik heb een veilige haven gecreëerd en een heel mooi dak boven mijn hoofd. Wat een luxe!

Dat laatste is waar ik heel regelmatig bij stilsta. Dat zet alles weer in perspectief. Zo heb ik onlangs nieuwe raamdecoratie gekocht. Mijn oude gordijnen van mijn eerste huis (!) hingen nog in de woonkamer. Niet wat ik écht wilde, maar functioneel is het zeker.

Mijn wens was om op termijn andere raamdecoratie op te hangen die beter bij de inrichting van de woonkamer past en veel makkelijker te bedienen is. De overgordijnen hingen te strak achter de bank. Bovendien gaven ze mij overdag te weinig privacy.

Een functionele (meer privacy en bedieningsgemak) en pure luxe keuze (passend bij mijn interieur) maakten dat ik dus voor nieuwe raamdecoratie koos. Maar welke dan? En hoe maakte ik die keuze? Er is immers zoveel verkrijgbaar. Keuzestress, herkenbaar?

Ik wist wat ik niet wilde: géén stoffen raamdecoratie vanwege mijn huisstofmijt allergie. Ander materiaal voor meer afwisseling, meer gebruiksgemak, flexibele lichtregeling en een andere kleur. Dan valt er al heel veel af en bleef er voor mij maar één keuze over.

Zo koos ik voor donkerbruine vergrijsde, horizontale, houten jaloezieën van Luxaflex. De kleur en het materiaal past bij de rest van de woonkamer en geeft warmte. Horizontale jaloezieën geven direct sfeer door de speciale regelbare lichtinval. En ik wilde kwaliteit.

Toen ze opgehangen waren voelde het direct goed. Mijn overburen kijken niet meer direct mijn woonkamer in waardoor ik mij vrijer beweeg in de ruimte en elke plek in de woonkamer kies waar ik wil zitten. Ik kan weer moeiteloos mezelf zijn in de ruimte!

Herken je je in dit verhaal? Voel jij je thuis in eigen huis? Heb je keuzestress om tot een nieuwe inrichting te komen? Of vallen reeds gemaakte keuzes tegen? Mijn kracht ligt in het aanvoelen van jouw wensen. Kijk eens wie ik ben. Een ‘helper’ die klaarstaat voor jou!

Patrice