Geduld is een schone zaak

Geduld is een schone zaak

Geduld is een schone zaak. Het wordt als iets positiefs gezien. Het houdt in dat je in staat bent om ergens op te wachten. En ja, wachten duurt soms lang. Ben je dan nog in staat om je kalmte te bewaren en voor rede vatbaar te blijven? Ik niet altijd….

Het afgelopen jaar heb ik meerdere malen gestoeid met het thema geduld. En dat heeft op vrijdag de dertiende (!) december jl. confronterend uitgepakt op het financiële vlak. Weer een levensles ‘rijker’. Hopelijk stel ik mijn ongeduldige gedrag bij en leer ik er van!

Geduld en ongeduld spelen ook bij mijn klanten (en bij mij) ten aanzien van interieur-inrichting. Nu ik een aantal projecten afgerond heb en verschillende klanten ervaren heb, kan ik dat wel concluderen. En ja, ik verbaas me over ongeduld en keuzestress….

Zo zijn er klanten die heel snel willen schakelen. Dat heeft dan vaak te maken met een nieuwe woning die op X datum opgeleverd wordt. De ene klant wil na deze datum álles z.s.m. klaar hebben. De andere klant neemt de tijd om de woning eerst ‘aan te voelen’.

Begrip heb ik voor beide type klanten. Hoe leuk is het om je huis al helemaal ingericht te hebben en vanaf het begin je bezoek te kunnen verwelkomen in je nieuwe huis. Mijn gedachte die dan wel opkomt is: Wil je dit voor de buitenwereld? Of echt voor jezelf?

Zo heb ik ook klanten die eerst met hun huidige meubilair naar de nieuwe woning verhuizen. Soms omdat de levertijd van nieuwe meubels tegenvalt. Of omdat men er eerst bij gaat ‘zitten, kijken en voelen’. Waar vraagt de ruimte om? En dan pas beslissen.

Zelf ben ik in juni 2017 verhuist. Gelukkig had ik een woning gekocht waarin ik me kon vinden qua basis inrichting. Ik kon er zó in. De vloeren zijn kwalitatief goed en passen bij mijn smaak. De wanden zijn wit en de bestaande keuken en badkamer zijn prima.

Eerst ben ik in mijn huis gaan wonen. Het interieur vormt zich nu langzaam om mij heen. Met behang in de hal, woonkamer en slaapkamer bracht ik kleur, ander materiaal en warmte aan. Met design verlichting lichtte ik de keuken beter uit. En met nieuwe accessoires maakte ik de woonkamer een stuk gezelliger. Kijk maar!

Ook heb ik nog een (behoorlijke) verlanglijst. De entree behoeft m.i. een schuifkast waar achter alle jassen verdwijnen. De woonkamer krijgt een inbouwkast voor o.a. de TV. En mijn slaap- en werkkamer missen nog een grotere kledingkast en bijpassend buro.

Omgaan met deze ‘imperfecties’ kan ik inmiddels beter. Levenservaring zorgde daar o.a. voor. Een huis wordt vanzelf een thuis als je leeft vanuit je hart. Dat is voelbaar én zichtbaar. Kom eerst thuis in jezelf en in je huis. En bij ongeduld schakel je mij NU in!

Patrice