Ruimte en perspectief

Ruimte & perspectief

Wat een jaar was 2020! Anders dan we vooraf hadden kunnen bedenken: no 20/20 vision… Zo veel veranderd. Maar ook zo veel hetzelfde gebleven. Persoonlijk heb ik niet heel veel moeite met de corona gevolgen. Als introvert laad ik thuis op en vermaak ik me prima. Niet dat ik het oude sociale leven niet mis. Integendeel! Ik tel echter m’n zegeningen en zet e.e.a. in perspectief: gezond en wel kan ik nog heel veel in deze tijd.

Terugkijkend op 2020 ben ik gezegend met een nieuwe parttime marcom job bij een innovatieve scale-up; Smarter Living. Ik krijg energie van het opbouwen, veranderen en verbeteren van organisaties. Niet alleen op marcom vlak, maar ook organisatorisch en procesmatig denk ik graag mee. Een hele kluif heb ik aan m’n baan in een nieuwe sector. Ik hou echter van een uitdaging die nu digitaal vorm krijgt vanuit mijn ‘home office’.

Ook blij was ik met een warme zomer waar ik veel van genoten heb. Een voordeur die de hele dag open staat, een poes die in en uit kon lopen, compleet gevloerd werd door de hitte – evenals ikzelf – en lekker zonnen voor m’n huis op het plein of op m’n terras. Dat zijn tijden waaraan ik met plezier aan terug denk. Het gevoel van een ‘bare foot holiday’, maar dan net even anders. Geen zand en strand, maar hete tegels onder m’n voeten!

Heet werd het ook onder m’n voeten toen een goede vriendin een melanoom kreeg. De tijd stond stil. Voor haar, maar ook voor mij. Hier reken je niet op. Net als corona. Toch hoort het bij het leven. Gelukkig is ze inmiddels ‘schoon’ verklaard en ga ik nog jaren van haar genieten. Net als van mijn andere dierbaren. Zowel corona als kanker maken dat ik me bewuster ben van wat écht telt in mijn leven: huis, thuis, werk, familie & vrienden.

Niet alleen ik, maar ook jij ervaart de gevolgen van corona. Qua emoties en gevoel verandert er daardoor veel bij mensen. En dat merk je in positieve dan wel in negatieve zin. Vanuit mijn opleiding tot emotiecoach die ik dit najaar afrond, wil ik mensen t.z.t. ondersteunen. Emoties zijn belangrijke richtingaangevers in je leven. Luister naar ze, doorvoel ze en geef ze de ruimte. Zo blijf je gezond en leef je een gelukkiger leven!

Wat mensen nu ook meer de ruimte geven is het opknappen van hun (t)huis en het creëren van een fijne werkplek. De interieurbranche heeft bijzonder goed gedraaid en ik denk dat dit nog wel aanhoud. Mensen ervaren de waarde van hun huis nu anders en gaan op zoek naar huiselijkheid na een lange periode van isolement en helaas soms ook van afscheid. Volgens trendforecaster Li Edelkoort is de ‘nieuwe melancholie’ geboren.

Alle tegenstrijdige emoties van de laatste maanden maken dat jouw huis een nog belangrijkere plek is geworden om echt thuis te komen. Het gevoel van leegte, sociaal isolement en het digitale communiceren kan gecompenseerd worden door een functioneel, warm en gezellig huis. Waarin iedereen zich op z’n plek voelt, z’n eigen ruimte heeft en (hopelijk) ook mag innemen. Hoe je dat creëert? Vraag het mij! 

Heel graag denk ik op een holistische wijze met jou mee. Ga je verhuizen of verbouwen? Wil je een compleet advies of samen sparren voor een bepaalde ruimte? Trek dan je agenda voor een kosteloze intake. Samen bespreken we wat de mogelijkheden zijn. Van simpel en effectief tot groots en impactvol. Maak een afspraak en ervaar wat een andere blik op jouw interieur bijdraagt aan een gevoel van thuis.

Patrice