The art of connecting

The art of connecting

De laatste dagen verbleef ik op het landgoed Frymerson om op de dieren te passen van mn zus en haar gezin. Het leven daar draait namelijk ook om vijf honden, twee katten, zestien loopeenden en één paard. Bepakt en bezakt ging ik daarom woensdagavond jongstleden in ‘buitenkleding’ op pad met m’n reistas, laptops en poes Pooky. Met een mondkapje op in de trein dagdroomde ik over het heerlijke vooruitzicht van vier dagen lang bosbaden, wandelen, dieren knuffelen, natuur en herfstweer met zon!

Mn zus was al op weg naar Schotland met haar grote en kleine man. Op en neer naar hun prachtige gerenoveerde huis, middenin het natuurpark The Scottish Borders. Helaas gooide onder meer Brexit roet in het eten om daar vaste voet aan wal te krijgen en te emigreren. Het huis wordt derhalve verkocht aan lokale mensen. Hopelijk zetten ze hun droom wel voort. Naast hun professies als paarden & honden therapeut en European treeworker wilden ze daar namelijk een B&B runnen en jachtreizen organiseren.

Vanwege de afgelegen ligging van het huis The Shiel, wat schaapskooi betekent, zou het contact via de telefoon en whatsapp beperkt zijn. Alleen tijdens de overtocht per boot (een auto en grote aanhanger moesten namelijk mee) had ik de mogelijkheid voor een goede verbinding. Zodra ze echter bij het huis waren was contact niet goed mogelijk. The Shiel was namelijk nog niet helemaal af waardoor een stabielere internetverbinding pas buiten het huis boven op de berg te verkrijgen is…

In Nederland sta je hier wellicht niet zo bij stil. Het heeft een hele goede infrastructuur en bijna iedereen heeft hier een stabiele internetverbinding. De zendmasten hebben een dichtheid waar je u tegen zegt. Soms verliezen we alleen maar even verbinding als we een tunnel in rijden per auto of trein. Of heb je te maken met een bijvoorbeeld een appartementencomplex waarbij vele internetverbindingen interfereren met je WIFI, zoals bij mij thuis… Ik mopper daar soms op, maar ach, het kan slechter!

Wat we ons wellicht ook niet realiseren is dat onze huizen bijna standaard voorzien zijn van gas, (schoon) water en elektriciteit. Wederom zorgt een goed netwerk hier voor. Met een draai aan de verwarming of waterkraan en een druk op de lichtschakelaar regel je alles wat je wilt in een handomdraai. Zélfs per Ipad of mobiele telefoon zijn smart ingeregelde huizen te bedienen! In een (afgelegen) gebied als Schotland is dat anders en kom je eerder voor verrassingen te staan. De natuur heeft zo haar invloed en beperking…

Een moderne infrastructuur, smart living, smart home design, een connected home, volledige digitalisatie en smart devices bepalen het leven in huis meer en meer. Heel begrijpelijk, maar realiseer je goed dat je er afhankelijk van bent. Ik ben geen ‘innovator’ op dat gebied, mijn huidige werkgever Smarter Living wel. Momenteel gaat mijn aandacht dan ook uit naar smart stopcontacten met geïntegreerde en snel ladende USB’s. Een nieuwe wereld gaat voor me open.

De ‘oude wereld’ gooi ik echter nooit dicht. Ik blijf namelijk ook graag offline in verbinding met mijn huis, mijn huisdier, vrienden en familie. Zo kwamen mijn zus en haar gezin onverwacht een dag eerder thuis, waardoor ik nog één dag kon genieten van werkelijk contact met hen en mijn kleine happiness coach. Zonder tussenkomst van een device met internetverbinding of verre lands- of provinciegrenzen. Dat had ik al die maanden zo gemist. Er gaat niets boven werkelijk contact en natuurlijke verbinding!

Wil jij écht contact met mij voor verbetering van jouw huis of thuis? Maak dan ruimte in je agenda voor een kosteloze intake. Als HSP en emotiecoach in opleiding heb ik een heel goed gevoel voor wat jij (onbewust) wenst in jouw huis of ruimte. Ik zoom in op jouw behoefte en vertaal dit naar een passend ontwerp. Smart move for a smart looking house? Tevreden klanten gingen jou al voor. Kijk maar op mijn website en in mijn portfolio! Ik wens je voor nu een smart werkend thuis toe met veel offline contact.

Patrice