Duurzaam & Groen

Duurzaam & Groen

Wie mij een beetje volgt en/of kent weet dat één van mijn favoriete kleuren groen is. Groen moet je doen is een kreet die ik al jaren regelmatig gebruik. Niks moet natuurlijk, echter wat betreft duurzaam & groen ben ik zo langzamerhand van mening dat we met z’n allen die kant wel op móeten. Corona was daarin een trigger. Echter ook levenswijsheid, kennissen, vrienden, familie, ervaringen op het werk (als marketeer en interieurontwerper), de media en interessante docu’s op Netflix.

De triggers nemen toe. Word ik daardoor geraakt? Ja. Persoonlijk eet ik al jaren minder vlees en vis en veel plantaardiger. Ik ben inmiddels een flexitariër en gedij daar goed bij. Mijn gezondheid was daarin leidend. Niet het duurzame aspect om eerlijk te zijn. Wel heb ik een omgeving waarin een duurzame maaltijd regelmatig op tafel komt. Onder andere door meer vegetariërs in mijn omgeving. Zo heb ik gesprekken over het hoe en waarom en dat maakt mij ook kritischer in wat ik eet. Mijn basis is nu dus plantaardiger.

Plant-aardiger, alsook aardiger naar het dier. Ik eet er minder van. Maar bont en leer vind ik nog steeds zo mooi. Ai! Daarin heb ik bewuste keuzes te maken. Aardig naar de mens was ik al (knipoog). Bovendien ben ik nu in opleiding tot emotiecoach om nog aardiger te zijn en te blijven voor mezelf (heel belangrijk!) én anderen, alsmede mensen hierin te coachen. Misschien kan ik jou nu ‘coachen’ en inspireren op ‘groen moet je doen’! Meer aandacht voor mens, milieu en klimaat begint immers bij jezelf.

Wat betreft duurzaamheid in het interieur is er héél veel gaande. Wetende dat 49% van de consumenten bij aankopen let op duurzaamheid. Groener leven en wonen i.c.m. je interieur speelt zeker ook in de interieurbranche. De trend is kwaliteit, niet kwantiteit. Goedkoop is duurkoop. Bewust gekozen nieuwe items die voldoen aan een bepaald keurmerk, alsook tweedehands meubels zijn ‘in’. Zo heb ik de afwijking om regelmatig op Marktplaats en sites als Whoppah te speuren naar tweedehands design. Hoe leuk!

Duurzaamheid (in je interieur) is soms spelen met wat bij je past. Nieuw en duurzaam of oud en nieuw? Misschien zelf tweedehands? Ook een duurzaam interieur is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Een ontwikkeling die niet meer te stoppen is. Kortom belangrijk. Voor jou, mij, mens, dier, milieu en klimaat. Sta er eens bij stil hoe eenvoudig een (kleine) bijdrage al is gemaakt. Een oude bank op Marktplaats i.p.v. naar de ‘stort’. Al maak je er een student blij mee. Het is een positieve bijdrage.

Ook Nel.nl gelooft hierin. Een nieuw initiatief in duurzaam design, waarbij duurzaamheid en kwaliteit centraal staan. Volledig in Nederland geproduceerd. Stoffen banken van gerecyclede wollen truien en leren banken van in Nederland gehouden biologische koeien. Jouw oude bank wordt retour genomen en gedoneerd aan iemand die het goed kan gebruiken. Wil je weer een nieuwe ‘Nel’? Lever dan je oude bank weer in bij ‘Nel’. Ik vind dit een mooi initiatief wat de designindustrie duurzaam verandert.

Wil je inmiddels ook een duurzamer interieur? Dan denk ik graag met je mee. Er is veel window dressing, dus onderzoek is nodig in het oerwoud aan keurmerken. Ook ga ik graag met je op zoek naar tweedehands (design) items. Het maakt je interieur persoonlijk en een unieke eyecatcher maakt het interieur net af. Laat wat van je horen. Mijn vrijdagen zijn momenteel vrij en staan in het teken van coaching & interieur. Word jij een duurzame klant? Zo ja, vul dan nu het contactformulier in. Bvd!

Patrice