Corona klus

Corona klus

De laatste keer schreef ik over meesterschap. Daar wijd ik nog graag even over uit. Net als zovelen ben ik in deze Corona-tijd wat gaan opruimen en klussen. Nu ik enkele ‘projecten’ heb afgerond loop ik met nog meer voldoening en plezier rond in mijn huis! Het is de arbeid die adelt… al schrijvende op deze Dag van de Arbeid.

Opruimen is iets wat mij natuurlijk afgaat. Het is mijn kracht. Een opgeruimd huis geeft mij een fijn gevoel. Het geeft me overzicht, rust en ruimte. Dat is ook de feed back die ik krijg over mijn interieur en ontwerpen. Het is in het algemeen opgeruimd, geordend, netjes, overzichtelijk, rustig, strak, comfortabel én gezellig, zegt men.

Kennelijk gedij ik daar goed bij en is dat hoe ik ontwerp en stileer. Hoe ik een ruimte indeel en wil laten aanvoelen. Met veel (loop)ruimte, goede zichtlijnen, gebruik makend van veel daglicht en uitzicht (als t kan). Daarom werk ik graag aan mij buro met uitzicht op het plein, een vergezicht met bomen en prachtige luchten die ik voorbij zie trekken.

De opruiming betrof de berging en bijkeuken waar ik in de loop der tijd ongemerkt te veel verzameld heb. De IKEA stellingkasten waarop doorzichtige plastic dozen geordend staan waren allemaal vol. Tijd om op te schonen; dingen weg te gooien, weg te geven en op Marktplaats te zetten. Ook de kledingkast heb ik weer wat uitgedund…

De kleine klusjes pakte ik als eerste aan en hebben met de verfraaiing van de woning te maken. Zo wilde ik de kitnaden van mijn douchevloer vervangen. Toen ontdekte ik Pattex Renew. De kitnaden heb ik nu gerenoveerd door er een dunne siliconen laag over aan te brengen. Véél eenvoudiger en sneller en mijn voegen zijn weer als nieuw!

Verder heb ik de twee trapleuningen geverfd. Deze zijn van hout en waren houtkleurig, zoals je ze bij veel nieuwbouwhuizen aantreft. Ik wilde echter wat meer pit en heb ze met Flexa binnenlak in zwart zijdeglans geverfd. Het past nu veel beter bij de rest van de hal. De grootste klus is nu nog om beide trappen te schuren en te verven! Ook in zwart?

De ontvangsthal komt t.z.t. ook aan bod. Daar komen twee schuifdeuren: één voor de meterkast en één voor de garderobe. Zo heb ik een strakke hal zonder rommelige aanblik van jassen. Bovendien kan ik makkelijker in de meterkast via een schuifdeur, zonder de openslaande deur van de meterkast in een kleine hal. Veel handiger!

Hopelijk inspireert bovenstaande jou om klusjes aan te pakken, op te ruimen en wellicht plannen te maken voor aanpassingen in je woning. Het geeft zoveel voldoening als het af is. Daar help ik je natuurlijk graag bij. Ik kan naast ontwerpen & stylen ook opruimen. Wellicht heb je daar als eerste baat bij? Ik doe het moeiteloos en met veel plezier voor je!

Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? Spreek voor het gemak eerst online met me af. Ook ‘s-avonds. Ik kan altijd nog langs komen. Mijn intaketarief bereken ik in deze Corona-tijd niet. Dan wens ik je nu een heel fijn weekend. Take care en take action!

Patrice