Lichter leven

Lichter leven

Op deze 2e Pinksterdag zit ik buiten op mijn terras in de schaduw. Pooky, mijn poes, ligt naast me. Het is al weer juni en samen genieten we van het heerlijke weer. Een (mega!) zwembad is opgezet voor de kinderen van het plein waaraan ik woon. Ik hoor het geluid van stromend water en zie mn buren en huisdieren relaxen. What a life. Life is good!

Jaren geleden had ik niet gedacht dat ik er zo bij zou zitten. Solo, met een poes die kwam aanwaaien, wonend in mijn eerste eigen koophuis waar ik trots op ben, genietend van zoveel meer rust, licht en ruimte in mijn hoofd na het verlaten van mijn jeugdliefde eind 2016. Ik was rijp voor verandering en wil lichter (leren) leven. Time to change!

De eerste stap was in therapie. Ik was relatieverslaafd en kwam niet los van mijn ex. Dertig jaar samen was niet niks. Bovendien had ik Cassandra, een syndroom dat partners van autisten vaak krijgen. Afgezien van mijn liefdesverdriet, was het afkicken van lichaam en geest een heel proces. Ik was namelijk ook nog burnt-out door de relatie.

Zo leerde ik m’n hart te gaan volgen. Daarom startte ik in 2016 met diverse interieur-cursussen, waaronder die van NIA, voor interieurstylist en ontwerper. Ik behaalde mijn diploma’s en richtte in juni 2018 mijn bedrijf op. Nu 2 jaar later heb ik een aantal leuke projecten afgerond, tevreden klanten en ben ik een ondernemers ervaring rijker!

Ook leerde ik mijn perfectionisme (de laagste levensstandaard die er is: het is nooit goed genoeg!) en mijn straal- en faalangst te overwinnen. Hierdoor bedien ik mijn klanten beter. Bovendien durf ik mijn (levens)verhaal nu met jou te delen waardoor je mij beter kent en ik jou wellicht kan inspireren, motiveren of iets kan leren door mijn verhaal.

Dit verhaal wordt nog uitgediept in een boek. Voornamelijk bedoeld voor (ex)partners van autisten. Het is schrijnend hoe zwaar ‘partners van’ het hebben in relaties en gezinnen. De buitenwereld heeft geen idee, ‘partners van’ worden niet geloofd en behandelaars doorzien de problemen van ‘de partner van’ vaak niet. Vandaar mijn boek!

Nu ik mijn boekje open heb gedaan, daag ik je uit om ook een authentiek(er) leven te gaan leven. Waarbij je jezelf mag zijn, ruimte is voor álle emoties (ook de zgn. negatieve), je jezelf kunt zijn en je gevoel en je hart mag volgen. Voor mij is het een leven lang leren. Ik ga geen obstakels (meer) uit de weg, maar ruim ze op. Letterlijk en figuurlijk…!

Als opruimen niet jouw ding is kan ik jou daar bij helpen. Het zorgt voor een lichter leven en dat kan ik je van harte aanbevelen. Je krijgt niet alleen overzicht maar ook inzicht. Wellicht rol je zo van het een in het ander en wil je dat ik je ook help met je interieur. Je kunt je voorstellen dat (goed) licht daarin een rol speelt ;-D

Door mijn verhaal te delen zie ik er naar uit om ook jou (beter) te leren kennen. Heb je interesse in een intakegesprek? Mijn intaketarief bereken ik in deze Corona-tijd niet. Browse eerst door mijn Portfolio en neem dan contact met me op. Take care & stay healthy!

Patrice