Eenvoud

Eenvoud

Eenvoud

Vorige maand werd ik uitgedaagd door schrijfster en business coach Gwyneth Leermakers om mee te doen aan de challenge met betrekking tot de empowerment van vrouwen. Zie daarvoor mijn vorige blog. Iedere maand krijg ik van haar een mail met een bepaald thema. Deze maand is dat eenvoud. Een thema wat me zeker raakt en in alle aspecten van mijn leven meer en meer aanwezig is. Ook thuis in mijn interieur.

Waar associeer ik eenvoud mee? En waar associeer jij eenvoud mee? Ik denk dan aan rust, overzicht, lichter en makkelijker leven. Ik associeer het ook met een gevoel dat ik mijn leven leef zoals ik dat wil. Dat gaat steeds beter. Alhoewel ik de uitdaging nog heb om een droombaan te vinden waarin ik interior design met marketing & communicatie mag combineren. Heb jij de gouden tip?!

Afgelopen weekend bladerde ik zoals zo vaak door enkele woonmagazines. Dit keer waren dat de recentste Stijlvol Wonen en Residence. Magazines waarin waanzinnige interieurs worden getoond. Ik geniet dan van de diversiteit van de interieurs en de interieurontwerpers en hun projecten. Van hele (kleur)rijke, volle en drukke inrichtingen tot aan minimalistische, sobere, strakke en vaak kleurloze versies.

Om een en ander te verduidelijken heb ik twee topdesigners uit bovenstaande woonmagazines tegenover elkaar gezet. De stijl van Osiris Hertman, gekenmerkt door een rijke schakering aan materialen en kleuren, en die van Jeroen van Zwetselaar. Hij houd ervan om iets nieuws te maken met respect voor het oude: oude elementen met nieuwe functies (contrast) waarbij binnen en buiten samenvloeien.

QUOTE Osiris Hertman: ‘Een goed interieur is net zoals de natuur. Het geeft rust.’

Ik houd van diversiteit, maar dat wil niet zeggen dat ik in beide stijlen zou kunnen leven. In mijn eerste huis, een maisonnette, had ik een andere stijl dan in het daarop volgende dijkhuis en mijn huidige stadsappartement. Er zit wel steeds een rode draad in, zoals rust, overzicht en licht, maar er zijn zeker accent verschillen. Smaak verandert namelijk in de loop der tijd en ik wil wel eens iets anders. Ditmaal meer kleur in mijn interieur.

Wat valt je op bij de stijlen van Osiris en Jeroen? Heb je een voorkeur? Ik kies voor de Jeroen… Weet je wat de stijlen bij je oproepen? Wat vind je mooi(er)? Wat vind je praktisch(er)? En vooral waarom? Een goede interieurontwerper kijkt niet alleen naar het huis en de ruimte, maar vooral ook naar de mensen die erin (gaan) wonen. Aansluiten bij het ‘binnenste’ van de mens(en), is wat ik dan ook nastreef.

Hoe oriënteer je je als je toe bent aan een nieuw interieur? Vorige maand verwees ik naar de social media. Dat is een goede bron, alleen niet eenvoudig qua overzicht. In het najaar zijn er normaliter diverse (digitale) beurzen. Ook kun je naar het ETC Design Centre in Culemborg en de Woonindustrie in Nieuwegein. Vanwege corona zijn open dagen voor consumenten echter gecanceld. Ga dan met je interior designer of mij mee!

Ik hoop je met bovenstaande geïnspireerd te hebben en wens je nog een hele fijne nazomer toe. Bel of mail me voor meer informatie. Eenvoudig, toch?!

Patrice